miercuri, 10 iunie 2015

SNLP informează angajaţii din penitenciare !

logo infoSursa: www.snlp.ro

Informari diverse. Avansari, concursuri, rectificari, vestiare, statut...

1. ANP a transmis in unitati regulile pentru elaborarea propunerilor de rectificare a bugetului pe anul 2015. Solicitarea centralizata de ANP se va transmite la MJ in cursul saptamanii curente. SNLP a solicitat in cadrul sedintei Consiliului de conducere ANP din 5 iunie 2015 includerea in solicitarea catre MJ a urmatoarelor fonduri:
  • sume pentru achitarea echipamentului pe 2015:
  • sume pentru decontarea consultantei juridice personalului conform OMJ 2302/2012 si metodologiei;
  • sume pentru plata majorarii de 50% pentru misiuni speciale incepand cu 1 ianuarie:
  • fonduri pentru acordarea biletelor de odihna si tratament in locatiile MJ/ANP;
  • sume pentru plata voucherelor de vacanta avand in vedere legea trimisa deja la promulgare emisa pentru aprobarea/modificarea OUG 8/2009 si OUG 8/2014;
  • sume pentru plata sporurilor de studii si doctorat conform Legii nr. 71/20015 pentru aprobarea/modificarea OUG nr. 83/2014 (cu explicatii detaliate privind cadrul actual)
La fiecare dintre aceste puncte am detaliat oferind precizari si argumente din cadrul legal. SNLP a ajutat ANP cu detalii si interpretari inclusiv date din sedinte organizate pe acest subiect la nivel CSM.
2. ANP a inaintat spre consultare documentatia in vederea declansarii concursurilor pentru ocuparea posturilor de sefi de tura si sefi de sectie. (link 1 / link 2)

3. In cadrul Consiliului de conducere din data de 5 iunie 2015 au fost aprobate propunerile de avansare inainte de termen a salariatilor din sistemul penitenciar care indeplinesc conditiile legale. (link 1 / link 2)

4. A fost elaborat si transmis spre consultare sindicatelor proiectul de modificare a Codului deontologic al personalului din sistemul penitenciar. Va rugam pe toti sa va exprimati daca aveti observatii pe marginea propunerilor de modificare.

5. La solicitarea SNLP s-a transmis in unitati adresa prin care sunt instructati managerii cu privire la aplicarea Legii nr. 91/2014 privind acordarea unei zile libere anual pentru ingrijirea copilului. Va recomandam sa cereti acest drept. Neacordarea este contraventie si se amendeaza.

6. Proiectul de modificare a Statutului special este inca in dezbatere pe cateva articole divergente (link 1 / link 2).

7. SNLP a lansat la conferinta INTERACT organizata in nov 2014 provocarea de transformare, din punct de vedere al conditiilor de munca, a anului 2015 in anul vestiarelor, respectiv anul in care toate penitenciarele din Romania vor avea vestiare cu dusuri si conditii decente in care personalul sa se poata schimba si sa iai poata depozita articolele de imbracaminte. Maine (joi 11 iun 2015) la ora 15,00 la sediul ANP va fi organizata o sedinta in care ANP va prezenta situatia exacta la acest moment pentru a stabili prioritati de actiune si a trece la treaba de urgenta.

8. Maine (joi 11 iun 2015) incepand cu ora 14,00 la seiul ANP are loc intalnirea pentru standardizarea penitenciarelor spital.

9. Vineri 12 iun 2015 incepand cu ora 09,00 are loc la sediul ANP intalnirea pentru standardizarea si totodata reorganizarea Penitenciarului Pelendava (similar SNPAP) in vederea redistribuirii eventualelor posturi vacante disponibile, catre alte unitati, pentru primirea absolventilor - promotia 2015.

10. Din lista cu 75 de probleme inaintata de SNLP, au fost selectate, in consens cu ANP, 5 noi prioritati de actiune. Vom detalia ulterior.

11. Privitor la situatia de la Penitenciarul Spital Jilava in care un agent supraveghetor a fost agresat de un detinut, au fost derulate mai multe demersuri de catre SNLP si de ANP urmand sa facem o informare detaliata in scurt timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu