vineri, 13 martie 2015

Gata, minunea s-a produs !

 Sursa: www.snlp.ro

Din tara lui Harry Potter. Ca prin minune, majorarile prind din urma primavara

26644-harry-potter-harry-potter-with-lightningAm ajuns sa ne minunam ca de o vrajitorie de-a lui Harry Potter cand se publica cate un amarat de ordin, in baza unei legi. Aproape s-a dus primul trimestru din 2015 pana cand a reusit ANP/MJ sa emita norme de acordare a majorarilor salariale de 50% si respectiv 75%, drepturi aplicabile de la 1 ianuarie 2015.
A cautat domnul Cazanciuc bagheta magica vreo doua luni si jumatate dar pana la urma a gasit-o si a scuturat din ea. Sigur ca sindicatele nu au niciun rol. Ordinele probabil s-ar fi emis si fara agitatia sindicala inutila. Nu stim in ce an si in ce forma, dar sigur s-ar fi emis.
Drepturile se vor acorda incepand cu 1 ianuarie 2015 si se vor plati la salariul din aprilie sau cel putin aceasta ar fi ordinea fireasca a lucrurilor. Dar sa nu uitam ca in tara lui Harry Potter orice se poate intampla. In prezent se lucreaza la modificarea celebrei decizii 569/2012 prin care in sistemul penitenciar munca prestata in zilele de sarbatoare a fost compensata cu timp liber in plus fata de munca suplimentara.
Cu ocazia asta eliminam si neplata alarmelor de exercitiu, prevedere dupa care stim ca vor lacrima cativa nostalgici. Bineinteles ca problemele nu se termina aici si ca intram intr-un nou set de divergente. Ne vom certa pentru criteriile de acordare a majorarilor, ne vom acuza pentru subiectivitate in individualizarea unor misiuni ca fiind speciale si asa mai departe. Dar cel putin cea mai complicata vraja a dlui Potter a reusit si avem ordinele mult asteptate.
Documente atasate
  • OMJ 821/C/2015 - majorare salariala de 75% pentru munca prestata in zile de sarbatoae legala, repaus saptamanal si alte zile libere.
  • OMJ 820/C/2015 - majorare salariala de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie
  • Proiect modificare DDGANP 569/2012 - compensarea muncii in sistemul penitenciar (armonizare norme, plata alarmelor de exercitiu)

4 comentarii:

  1. Nu-i nici o majorare, este pur si simplu intrarea in normalitate plata municii prestate in zile (ore) cand altii se odihnesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. HAI SA NU FIM IPOCRITI. ACEASTA NORMALITATE A FOST ANORMALA VREO 5-6 ANI SI NU VI SE MAI PAREA "ANORMALA". FELICITARI SINDICATULUI CARE S-A ZBATUT. IMI PARE RAU CA S-A TRECUT LA PROTESC CA MI-AR FI PLACUT SA-I VAD PE VITEJI CUM SE ACUNDEAU PRIN BIROURI

      Ștergere
    2. 5 sau 6 ani.... mai exact, niciodata ! Nu-mi amintesc ca in sistemul penitenciar sa se fi platit vreodata zilele de sambata si duminica. Doar 120 de ore suplimentare se plateau acum ceva timp. Tinem aproape !

      Ștergere
  2. Se foloseste sintagma "majorare" in loc de "spor" cum prevede Codul Muncii.
    Intr-adevar vorbim acum de normalitate si se pare ca noua Decizie 569 va prevedea si timp liber pe langa aceasta majorare. Ramane sa vedem in ce forma va fi emisa.

    RăspundețiȘtergere