luni, 21 septembrie 2015

Penitenciarele pe schema salarizării unitare. Buget. Telekom pentru membrii SNLP

Articole preluate de pe www.snlp.ro
  
 De prin sistem adunate. Informari despre reorganizari, buget, strategii si altele

Standardizare/reorganizare/mutari 
Dupa vreo doua luni de pauza probabil temeinic motivata, ANP a reusit sa convoace vineri 18 septembrie o sedinta si sa finalizeze statul de functii de la PMT Craiova urmand ca miercuri 23 septembrie sa sa produca o alta intalnire pentru finalizarea statului de la PMT Tichilesti. Apoi, speram ca MJ cu aceeasi promptitudine cu care ne-a obisnuit va aproba anul acesta noile state construite prin aplicarea standardelor de sistem astfel incat sa fie posibile si mutarile colegilor care au optat pentru garnizoana Craiova dar sunt tinuti pe loc pe termen nelimitat si inexplicabil pentru ca... ANP
Apoi asteptam urmatoarea convocare ca sa trecem la analiza celui de al 5-lea stat de functii din cele 47 ale sistemului. Ne miscam repede. Ca doar era rau ca pentru urmatoarea rectificare bugetara sa avem fundamentat clar un necesar real de posturi pentru intregul sistem penitenciar si cu indicarea unor urgente de finantare a unor posturi care sa fie ocupate anul acesta din sursa externa. Dar avem alte prioritati si strategii mai importante (mai jos)

Strategia de dezvoltare a sistemului penitenciar
Marti 22 septembrie, in consiliul de conducere ANP se va dezbate stadiul aplicarii strategiei pe baza careia ANP urmareste anumite obiective. Stam bine la proiecte, demersuri in derulare, simpozioane, festivaluri si protocoale. Atasat. Pe ordinea de zi a consiliului de marti mai este inca un punct care vizeaza imputernicirile si apoi celebrul punct final "alte probleme" (uneori denumit "diverse") unde in mod natural se regasesc toate problemele personalului care sunt ridicate exclusiv de sindicate pe baza listelor proprii de prioritati.

Concursuri din sursa interna (functii de conducere)
ANP ne informeaza ca pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la secţiunea „Carieră – Concursuri din sursă internă”, a fost postat Anunţul privind scoaterea la concurs din sursă internă a 124 posturi de şef serviciu, şef tură şi şef secţie deţinere în unităţile penitenciare. Accesati linkurile: link 1  link 2

Rectificarea bugatara II (octombrie 2015) / salarizare unitara 2016
Vineri 8 septembrie ANP a facut o informare fulger sindicatelor mai pe la finalul programului si chiar dupa, privind demersurile facute in vederea rectificarii bugetare care urmeaza. Atat de nerelevant este acest aspect incat ne adunam vineri la ora 17,00 pentru finalizarea bugetului de trimis luni la MJ (!). Nu a fost pus la dispozitie niciun material scris, prin urmare, va transmitem sintetic ceea ce am reusit sa intelegem:
Vineri 18 septembrie 2015, la ora 15.00 a fost convocată o ședință pentru discutarea proiectului de buget pentru anul 2016.
Ședința s-a desfăurat între ora 16.00 și 17.30 cu următoarele puncte:
- prezentare succintă a propunerii de buget pentru anul 2016
- modificări aduse la legea salarizării
Participanti:
DG Bejan, DGA Stancovici, DGA Ilie, DDMRU Iftinca, DDEA Petrovici, DADEA Oprea, FSANP- Schiopu, SNLP - subsemnatul
Convocarea intempestivă a ședinței a fost motivată prin solicitarea de către minister a prezentării bugetului, în cursul zilei de luni. După prezentarea modului în care sumele sunt distribuite pe capitole către sindicatese va trece, în acest weekend, la împărțirea pe linii și articole bugetare. 
Proiect buget:
Bugetul se incadrează în suma comunicată de către Min. Finanțelor. Suma este cu 30.000 mai mare decât limita pentru 2015. 
Pentru încadrarea pe titluri s-a ținut cont de execuția bugetară de anul acesta, repectându-se procentele de cheltuire. 
S-a ținut cont de majorări dar și de faptul că anul acesta s-a plătit dublu dreptul de echipament (restanta pe 2014 si drepturile pe 2015).
Pentru anul viitor echipamentul a fost calculat nu la valoarea actuală ci la  valoare propusă (modificarea OMJ). 
Au fost luate in calcul si finantarea a 60 de posturi suplimentare (specialisti, posturi de nisa). 
Bugetul acoperă 11 luni si 17 zile. 
Prezentarea propunerii de buget a fost făcută de DDEA Petrovici - proiectare pe ecran și citire cifre/explicații variații. 
Legea salarizării:
Sunt prezentate modificările aduse față de ultima variantă.
S-au adus modificări în ceea ce privește soldele de grad (micsorare diferente agenti-ofiteri)
Au fost diminuări și în ceea ce privește soldele de funcții la ofițeri. 
S-a ajustat pozitiv gradația cu inca 1%
Se păstrează soldele compensatorii la ieșirea la pensie, 
Se păstrează nealterate sporurile
Se păstrează fondul de premiere de 5%
Majorarea pentru lucrări de excepție 50% se va acorda la 10% din personal în loc de 5%
Aspect aparte: regula încadrării în sporuri max 30% nu mai este pe individ ci pe structură. Păna acum era cumulativ. 
Aplicarea legii se dorește a fi progresivă, în următorii 4 ani, începând cu anul 2015/2016. 
Adrian NEAGOE
Vicepresedinte S.N.L.P.

Salarizare unitara pentru la anul. Evolutie proiect

Ulterior informarilor facute in luna iulie pe tema salarizarii unitare, urmatoarea etapa de consultare oficiala a sindicatelor de catre initiatorul proiectului (Ministerul Muncii) s-a produs saptamana trecuta dupa un calendar anuntat anterior. Federatia PUBLISIND reprezentativa la nivelul sectoarelor administratie publica si asistenta sociala a fost reprezentata de doua echipe de cate 3 persoane la intalnirile organizate pentru salarizarea din cele doua sectoare.

Cu ocazia participarii la o intalnire de nivel guvernamental, presedintele BNS a luat act de intentiile premierului Romaniei de a finaliza acest proiect pana la data de 15 octombrie 2015 insa a explicat ca la nivelul unor ministere nu au fost nici macar initiate discutii pe marginea proiectului, ministerele raspunzand sindicatelor (in speta MJ si SNLP) ca nici macar nu au luat act de acest proiect pe canalele oficiale.

Cu privire la structura de aparare, Anexa VII care vizeaza si personalul din penitenciare a suferit modificari cu privire la care sindicatele au fost informate succint si verbal, pe principiul ca "e de bine pentru salariati" si prin urmare nu trebuie sa ne batem capul. Putem doar confirma ca mentinerea anexei in varianta in care se afla la acest moment ar garanta cresteri salariale chiar daca etapizate.
Atasam in cele ce urmeaza proiectul integral al legii cu toate anexele in anumite stadii de elaborare (proces aflat intr-o dinamica permanenta) precum si cele doua informari realizate de echipele PUBLISIND in cursul intalnirilor din 17-18 septembrie 2015.
  • Informari 17-18septembrie 2015 asistenta sociala - adminstratie publica
  • Proiectul legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice (2016) cu toate anexele aferente   

Noile pachete Telekom pentru PUBLISIND/SNLP - septembrie 2015

In baza unui parteneriat inceput cu Cosmote, care dureaza de 5 ani, Telekom actualizeaza preturile la abonamente (atasat - noile pachete si preturi subventionate pentru terminale) pentru PUBLISIND/SNLP.
Acum la doar 7,2 EURO (lunar) la care se adauga TVA avem nelimitat voce/sms si 1,5 GB trafic Internet (plafon dupa care se reduce viteza de transfer). Vedeti si celelalte 6 tipuri de abonamnete gandite pentru PUBLISIND/SNLP - atasat.
Am solicitat Telekom sa indice explicit in oferta cuantumul subventiei in functie de tipul de abonament (vedeti materialele atasate). Atentie -  preturile telefoanelor sunt calculate cu aplicarea subventiei (nu trebuie sa mai aplicati subventia inca o data pornind de la pretul vizibil in tabele!).
In functie de numarul de abonamente care se vor incheia la nivel national, Telekom ne poate oferi noi diminuari ale preturilor actuale. Abonamentele nu se pot incheia la preturile atasate decat printr-un sindicat sau o filiala PUBLISIND/SNLP sub forma unui abonament de grup.
Oferta Telekom septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu