luni, 23 aprilie 2018

Angajatii din penitenciare. Cobai pentru reguli bizare


Din dorinta de a intra in istoria sistemului si, probabil, dintr-un interes cu unele conotatii de bataie de joc la adresa angajatilor din penitenciare, unii se erijeaza in reformatori si aplica RSLD-ului, printr-un proiect deocamdata, prevederi demne de Pulitzer anp-ist. Asa apare deci, varianta alineatului d) al articolului 3 din regulamentul sus mentionat care ne obliga, ca atunci cand plecam de la serviciu si ne gandim la problemele uzuale ale vietii, sa informam "de indata" conducerea unitatii despre modalitatea prin care putem fi contactati:



Art.3
Pentru menţinerea siguranţei locurilor de deţinere, întregul personal este obligat:
........
d) să informeze de îndată conducerea locului de deținere despre modalitatea prin care poate fi contactat în afara orelor de program, precum şi despre schimbarea domiciliului/reşedinţei şi a numărului de telefon la care poate fi contactat;

Sa disecam putin, sa nu considere careva ca improscam cu noroi in mod gratuit. 
Fiind precedat de virgula (separator de termeni al unei enumeratii), textul presupune o interpretare clara a faptului ca orice salariat, zilnic, la terminarea programului de lucru, este obligat sa informeze conducerea unitatii. O obligatie nerelevanta in ideea in care s-ar incalca dreptul la intimitate in timpul liber dintre servicii, acesta fiind afectat deja de obligatiile privind prezenta la unitate cu ocazia larmarii.


Pe de alta parte, nu se fac referiri la modalitatea prin care salariatul informeaza conducerea (in scris,verbal, prin inscriere in anumite registre, etc.). In felul asta ne-am putea trezi cu un nou registru prin postul de control de la intrarea in locul de detinere, in care sa notam ca putem fi contactati telefonic in timpul liber, De parca nu ar exista deja un tabel in dispeceratele unitatilor cu adresele si numerele de telefon. Evident ca, in situatia schimbarii localitatii de domiciliu sau de resedinta, trebuie infoirmat despre acest aspect. Pana la prima virgula a alineatului d), e cel putin aberant daca nu chiar de "Cascadorii rasului".


3 comentarii:

  1. Apreciem faptul ca se comenteaza la articol insa nu putem edita cuvintele "porno":) Daca le folositi, bagati macar o perdea ca altfel nu le putem publica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi, cred ca asta a și fost rolul respectivei prevederi: instituirea obligației de actualizare, permanenta, a numărului de telefon și a adresei de domiciliu necesare Planului de alarmare și pentru ca, în situația în care se considera necesar, cu îndeplinirea formelor legale, sa poți fi contactat. Doar ca, la fel ca în Decizia cu contravențiile, proiectele sunt făcute de persoane ce nu au decât noțiuni juridice teoretice, drept urmare punerea în aplicate "pe teren" devine imposibila.

    RăspundețiȘtergere
  3. In fapt.am si fost de acord ca actualizarea datelor privind localitatea de domiciliu sau resedinta si a nr de telefon sunt necesare. In virtutea inertiei insa, s-au "excitat" (daca-mi este permis termenul) putin si incearca sa pluseze cu aberatii pentru a pampona cat mai mult o schimbare/modificare. Ai dreptate intru totul.

    RăspundețiȘtergere