luni, 23 martie 2015

Noul Auschwitz: interdicţii doar pentru personal !

 Sursa: www.snlp.ro

Noul Auschwitz: interdictii doar pentru personal. Telefoane mobile numai pentru uz casnic

RTR2GX0KNr.272/SNLP/23.03.2015

Catre, Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor

Urmare consultarii si discutiilor pe marginea proiectului de Hotarare de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013, precum si a textului din proiect, inclus la art. 17, alin. 2), prin care se mentioneaza faptul ca "pastrarea telefoanelor mobile personale in cadrul locului de detinere este interzisa", va informam ca SNLP se opune includerii acestei interdictii in regulament avand in vedere si regulile aplicabile in alte sisteme penitenciare din Europa, Romania aplicand la acest moment o strategie de aliniere la regulile europene si nu de rescriere a acestora. 


Pentru sustinerea acestei observatii, SNLP a demarat prin Adrian Neagoe (vicepresedinte) o actiune de consultare a partenerilor SNLP din cadrul EPSU Prison Network care au fost consultati cu privire la regulile din sistemul penitenciar pe care il reprezinta. Conform materialelor transmise prin corespondenta electronica, in niciunul dintre statele ai caror reprezentanti au raspuns nu este instituita o astfel de restrictie. Au raspuns 9 tari: Anglia, Franta, Spania, Italia, Olanda, Belgia, Estonia, Norvegia si Portugalia.

Va punem la dispozitie atasat materialele la care facem referire mai sus precum si un centralizator realizat de SNLP si va solicitam raspunsul dumneavoastra cu privire la observatiile SNLP.

Cu consideratie
Stefan Teoroc, presedinte SNLP/PUBLISIND

Documente atasate:

4 comentarii:

  1. Interdicti, interdictii si iar interdictii, noi chiar nu mai contam in ochii mai marilor? personalul nu trebuie respectat, stimulat si specializat?
    am ajuns intrun punct in care noi suntem mai defavorizati decat infractorii, ei sunt vedetele si noi sclavi! aceasta maniera de a rezolva lucrurile va duce la frustrarea lucratorilor si va genere si alte probleme cum ar fi neatractivitatea sistemului pentru noi angajari, demisii, iesiri la pensii anticipate fapt care va ingreuna si mai mult activitatea penitenciara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acolo unde esti neputincios, vii cu interdicitii. ANP nu gaseste solutii reale de diminuare a fenomenului introducerii de telefoane mobile in penitenciare si apeleaza la o astfel de interdicite care, sprre surprinderea mea, nu realizeaza ca in fapt, rau va fi mai mult pentru ei decat pentru noi. O astfel de masura ar taia practic cel mai eficient mod de a comunica cu personalul aflat in afara programului. Numai un neajutorat profesional ar fi putut inventa o astfel de masura. In loc sa ne ocupam cu problemele reale ale sistemului, subfinantare crasa spre exemplu, ne ocupam cu prostii de genul asta. Asa e cand au mintea plictisita !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu banii ce se mai aude?

    RăspundețiȘtergere
  4. In cel mai scurt timp vom transmite in ce stadiu suntem sa-i obtinem. S-a luat legatura inclusiv cu Dumitru Costin - BNS pentru interventie la MF. Se pare ca vom reusi sa-i convingem. Revin.

    RăspundețiȘtergere