miercuri, 22 aprilie 2015

SNLP - info penitenciar !

SNLP informează cu privire la acţiunile sindicale privind drepturile de personal în sistemul penitenciar şi abordează problematica luând în considerare cadrul amplu în care ne regăsim şi ne sunt identificate drepturile.

Extras din informarea internă SNLP:

1. Astazi (21.04.2015) a avut loc o intalnire intre PUBLISIND si SANITAS pe probleme care vizeaza negocierile colective inclusiv in planul legislatiei salariale, precum si anumite divergente evitabile intre cele doua structuri, in acest plan. Au fost convenite cateva aspecte la nivel informal, care vizeaza neagresiunea.

2. Tot astazi a avut loc o sedinta deosebit de importanta a Biroului executiv BNS cu ocazia careia presedintele BNS a facut o informare ampla privind situatia si perspectivele Romaniei in plan politic, social, economic si mai ales sindical. Apar aspecte de noutate care vor fi transmise in detaliu exclusiv prin modalitati directe in cadrul Consiliilor PUBLISIND/SNLP care se organizeaza in perioada imediat urmatoare. Vor fi purtate discutii cu FSANP si reevaluata strategia comuna de actiune.

3. Miercuri 22 apr 2015 la ora 14,00 in sediul ANP a fost planificata o intalnire administratie-sindicate pentru setarea prioritatilor din lista cu 75 de puncte elaborata si inaintata de SNLP, anterior. Bineinteles ca principala problema este plata majorarilor salariale legale dar neplatite in sistemul penitenciar, sens in care se va reitera solicitarea de intalniri urgente la nivel MJ.


4. Joi 23 apr 2015 are loc la Palatul Victoria o intalnire guvernamentala cu federatiile reprezentative din administratia publica. PUBLISIND participa cu 3 reprezentanti. Tot joi are loc sedinta saptamanala a Consiliului economic si social unde presedintele PUBLISIND/SNLP este membru titular.

5. Sambata 25 apr 2015 are loc sedinta Consiliului federal PUBLISIND - sesiune ordinara.

6. Marti 28 apr 2015 are loc sedinta Consiliului national SNLP - sesiune ordinara.

Stefan Teoroc
Presedinte SNLP

Presedinte Federatia PUBLISIND

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu