joi, 7 mai 2015

Spor TBC şi decontul lentilelor (stadiu ordin) !

Sursa: www.snlp.ro

Informare interna SNLP - 6 mai 2015 

Privitor la interpretarea sintagmelor activitate directa si contact direct prevazute in OMJ 3544/2012, ANP a transmis in unitati adresa cu nr. 26336/26.03.2015 prin care cele doua expresii au fost explicitate, ANP asumandu-si o interpretare mai larga, mai permisiva, care ar trebui sa usureze sarcina comisiilor din unitati in sensul acordarii sporului pentru perioada efectiva in care salariatii sunt in mod real expusi riscului. 

Retrimitem adresa respectiva (atasat) cu precizarea ca in cuprinsul acesteia se face referire la necesitatea implicarii juristilor din unitati in cazul in care exista dificultati in incadrarea unor situatii. SNLP recomanda implicarea inclusiv a Biroului executiv SNLP asa cum in prezent se realizeaza pe o situatie extrema semnalata de la Penitenciarul Spital Poarta Alba (acordare TBC pentru 10 min supraveghetorilor!). Sesizati-ne urgent problemele de acest tip! 

In continuare SNLP receptioneaza din teritoriu sesizari conform carora sporurile sunt acordare in mod diferentiat in unitati, pentru salariati aflati in situatii similare sau chiar identice. Pentru a contribui la o interpretare unitara a prevederilor (in favoarea salariatilor nu a bugetului, evident), pana la o eventuala modificare a ordinului atacat de SNLP in instanta (proces in derulare - faza de recurs) SNLP va initia un demers prin care se vor centraliza date din unitati privind numarul de ore pentru care se acorda spor plecand de la o serie de situatii corelate cu regimuri distincte, urmand sa solicite MJ/ANP o interventie mai ferma pe aceasta linie.

 Document atasat: 

Proiectul OMJ privind plafoanele pentru lentile poate fi vizualizat pe site MJ (link). Accesati link-ul si cautati la data de 3 martie 2015. Atasam si proiectul postat de MJ in procesul de transparenta decizionala.

 La acest moment ordinul este deja semnat si urmeaza sa fie publicat. Procesul de aprobare a avut un moment de blocaj ca urmare a demersurilor sindicale prin care s-a incercat cresterea plafoanelor prin revenire la prima varianta de proiect (150 si 300 euro).

Proiectul atasat are alte plafoane (110, 250 si 300 euro) si in aceasta forma se va publica urmand aplicarea in scurt timp. SNLP nu si-a exprimat acordul pe aceasta varianta de ordin dar am acceptat necesitatea deblocarii deconturilor rezervandu-ne dreptul de a solicita in continuare modificarea plafoanelor..

Document atasat:
Proiectul de ordin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu