miercuri, 22 iulie 2015

Info salarizare unitară - proiect 2015

Extras din informarea internă SNLP:
 
INFORMARE PUBLISIND/BNS - 21.07.2015

Astazi intre orele 10,00 si aprox 15,00 la sediul CSDR a fost organizata o intalnire intre confederatii cu participare restransa de la nivel fedarativ pe tema salarizarii unitare - proiect 2015.

Cum am informat ieri, PUBLISIND a reprezentat BNS prin subsemnatul si prin Gabriel Chifu (secretar general PUBLISIND).

In cursul celor aproape 5 ore de discutii, proiectul legii a fost parcurs articol cu articol, toti cei de fata prezentandu-si observatiile in ideea setarii unei pozitii unitare a partii sindicale.

PUBLISIND si-a sustinut propriile observatii si a pus la dispozitia organizatorilor intalnirii un tabel elaborat de PUBLISIND in format editabil, pentru inserarea observatiilor convenite in grupul de lucru.

Initial MMFPSPV (initiatorul proiectului) stabilise data de astazi ca termen de trimitere a observatiilor urmand ca joi 23.07.2015 sa aiba loc o intalnire la minister pentru sustinerea amendamentelor propuse la textul proiectului.

In cursul intalnirii de astazi de la CSDR, am fost insa contactat de un reprezentant MMFPSPV care m-a informat ca intalnirea planificata joi se amana pentru saptamana 17-22 august 2015 urmand sa ni se comunice exact data/ora, in timp util. Informari similarea au fost probabil realizate cu toate celelalte structuri.

Prin urmare retinem ca avem ceva mai mult timp pentru elaborarea unor observatii insa mai retinem si faptul ca aceasta amanare este primul semn de diminuare a elanului initial al MMFPSPV care avea ganduri mari privind trecerea legii prin Guvern in septembrie, in vederea trimiterii in Parlament.

Este important sa stiti ca in grupul de lucru organizat ad-hoc la care PUBLISIND a decis sa fie prezent nu se dezbat in detaliu anexele ci in principal corpul legii. Cu privire la anexele pentru familiile ocupationale, fiecare sindicat trebuie sa-si construiasca atent observatiile/propunerile si sa se asigure ca vor fi sustinute corespunzator.

In cursul zilei de maine sunt sanse ca tabelul elaborat de PUBLISIND, cu observatiile stabilite in grupul de lucru sa fie circulat intre participanti si sa fie pus la dispozitia tuturor afiliatilor.

Stefan Teoroc
Presedinte SNLP
Presedinte Federatia PUBLISIND

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu