marți, 7 iulie 2015

Vouchere de vacanţă, drepturi restante, 29 iunie: priorităţi ale SNLP !


SNLP acţionează pe toate fronturile pentru respectarea drepturilor salariaţilor din sistemul penitenciar românesc. Rectificarea bugetară va avea loc luna aceasta şi va trebui să ne asigurăm ca ANP întreprinde toate demersurile necesare obţinerii sumelor pentru plata drepturilor restante.

În plus, SNLP reiterează acţiunea privind clarificarea zilei de 29 iunie. În toate unităţile penitenciare s-a transmis o adresă care contravine interesului salariaţilor din ANP şi unităţi subordonate, în sensul că ziua de 29 iunie s-a impus a fi interpretată strict ca şi învoire plătită, precizările ANP fiind fracţionate cu privire la această zi. 

De asemeni, SNLP solicită acordarea voucherelor de vacanţă pentru întreg personalul din sistemul penitenciar românesc, considerentele acestei solicitări fiind regăsite în adresa ataşată.






2 comentarii:

  1. sunt convins de bunele intentii ale SNLP...dar oare chiar nu se prinde nimeni ca nu miroase bine tacerea anp ...?mai ales daca tinem seama de ultimile fonduri trimise in unitati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce semnifica tacerea ANP. Noi stim ca avem niste sume de primit ca drepturi restante. Cel putin majorarea de 75% este un drept pentru care au existat sume in bget insa au fost retrimestrializate pe 3 si 4. In mod firesc ele vor fi deblocate la rectificare. Avem si garantia MJ ca se va intampla asta. In aceleasi conditii se afla si sporul de 50%. Mai putin concret este sporul de studii superioare si doctorat pentru care exista inca in lucru 3 tipuri de interpretari ale CSM pe subiect. Speram ca forma finala sa garanteze acest drept tuturor care indeplinesc conditiile.

    Legat de fondurile trimise in unitai, sa fim seriosi. De multi ani se intampla asta. Nu stiu de ce acum ar fi mai speciala situatia asta. Imi amintesc ca din 15% prevazuti prevazuti pentru cons\ditii de munca, in 2014 s-au alocat doar 0.5% !!!! Anul asta se pare ca va fi mai bine insa, parerea mea ca doar sub presiune sindicala, in special ca urmare a Interact 2014 unde ANP si-a asumat cateva lucruri.

    RăspundețiȘtergere