joi, 27 august 2015

ANP se ermetizează, SNLP informează!

Ermetic-ANP & Co. Desi ANP se perfectioneaza in netransparenta, SNLP se incapataneaza sa informeze

Airtight 38c5a5 1302649Articol preluat de pe www.snlp.ro

Sefii ANP au invatat ceva din protestele tocmai incheiate de SNLP: sa fie si mai rigizi, si mai ermetici, sa protejeze cu indarjire putinele adrese si instructiuni emanate, sa secretizeze informatia si sa evite pe cat posibil sindicatele. Au convingerea ferma ca SNLP nu are niciun motiv real pentru protestele derulate, ca lucrurile merg bine in sistem si prin urmare noi doar vrem capul cuiva si probabil suntem motivati politic. Salariatii si problemele lor sunt doar un detaliu. Revendicarile - doar justificari false, de ignorat. Asta duce catre un singur lucru. Daca voi perseverati, vom face si noi acelasi lucru!

Multi dintre angajati, membri sau nu de sindicat (desi poate a venit vremea sa intelegem ca fara sindicate suntem in deriva totala) ne cer detalii despre un drept sau altul, despre perspective si plati. Explicatiile clare intarzie. Nu putem pune la dispozitiei decat opinii personale. Asta creeaza nesiguranta, suspiciuni si normal, iritare. Inclusiv SNLP devine la un momentdat tinta a supararii salariatilor si intelegem perfect toate aceste lucruri. Dar sa fie clar, niciodata SNLP nu a detinut informatia doar pentru el. Daca am stiut, v-am spus, daca am avut, v-am dat! Pentru asta ne-am infiintat si pentru asta existam.


Din pacate nu aflam decat tangential si nu avem informatii decat pe surse. Prin urmare, dragi colegi, daca, prin natura profesiei sau intamplator, intrati in posesia unei informatii de interes public, calda si utila tuturor, faceti-va un pustiu de bine si transmiteti-ne-o si noua pentru ca riscam sa obtinem astfel de informatii doar dupa ce se racesc temeinic. Nu cumva sa ne trimiteti ceva confidential... ca e belea mare. Bine, ar fi de retinut o prevedere a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public: art. 13 - informaţiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituţie publică nu pot fi incluse în categoria informaţiilor clasificate şi constituie informaţii de interes public. Deseori ermetizarea duce ANP in greseli grave care ar fi evitabile cu nitel dialog prealabil. Din pacate nu suntem in masura sa va oferim la timp decat interpretari proprii pentru ca de la angajator nu primim nimic ca informare in materie de buget si drepturi salariale decat daca facem adrese scrise si atunci aflam ca termenele maxime prevazute de lege pentru raspuns sunt relative.

In mod bineinteles neoficial (ne referim la primele doua puncte de mai jos) am intrat si de data asta in posesia unor informatii utile angajatilor, pe care vi le punem la dispozitie.  Nu veti gasi informatiile acestea pe pagina de Internet a ANP si nici nu veti fi informati de sefii vostri pentru ca ignoranta salariatilor este benefica pentru un management slab, bazat pe obedienta si sanctiuni si pentru sefi care isi fac un scop din a conserva o pozitie si atat. De data asta nu includem in categoria management slab echipele de conducere din teritoriu pentru ca in general, in unitati se merge pe linia trasata de ANP. 

INFORMARI DIVERSE:
  • Adresa ANP nr 50229/25.08.2015 - drepturi de platit pe 10 septembrie 2015 (majoare 50% ian-aug, norma de hrana diminuata etc); aflam indirect ca norma de hrana se va (re)actualiza negativ de data asta, aspect discutat mai deschis pe Facebook decat in dialog cu angajatorii nostri; mai aflam ca majorarea de 50% se plateste retroactiv pentru primele 8 luni din an in luna septembrie asa cum SNLP a solicitat insistent.
  • Repartitii SNPAP promotia 2015 - numeric pe unitati.
  • Comisie mixta privind sistemul penitenciar - convocata pentru vineri 28.08.2015 la sediul MJ (coordonator - secretarul general adjunct MJ, dl Ion Teodorescu) - atasam corespondenta purtata cu MJ pe tema componentei comisiei precum si ordinea de zi.
  • Proiect omj echipament - atasam prima schita a modificarilor vizate. 
  • Consiliu conducere ANP 21.08.2015 - atasam proiectul PV de sedinta.
  • Informare interna SNLP - continuare actiuni - email transmis pe 26.08.2015
  • Solicitari mutare garnizoana Craiova - atasat o adresa solicitat de SNLP. Statul de functii pentru Pelebdava a fost aprobat insa pentru PMT-uri (inclusiv Craiova) mai sunt discutii pana la finalizare, multe posturi fiind in litigiu (procese pe rol) aspect care incurca situatia. 
  • Minuta sedinta ANP - comisie disciplina - se accepta solicitarea SNLP de mentinere a partitatii de constituire a comsiei si cu ocazia convocarilor (administratie/sindicate)
  • Spor studii superioare/doctorat: (fara material atasat) sporul de studii superioare ramane incontinuare in ceata din lipsa unei interpretari oficiale; exact cum am prevazut adresa trimisa la ministerul muncii a fost redirectionata catre comisia juridica din camera deputatilor si se asteapta in continuare un raspuns edificator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu