luni, 2 aprilie 2018

Echilibru intre schimburi. Consideratii privind resursa umana


Pe fondul finalizarii perioadei de pregatire a colegilor nou incadrati, pana la sustinerea examenului final care-i va definitiva pe functii, pentru schimburile operative va fi o perioada destul de delicata din punct de vedere al raspandirilor (perioade de efectuare a zilelor de concediu si recuperarii orelor suplimentare), mai exact pana aproape de 20 aprilie 2018.

In dimineata acestei zile s-a decis rearanjarea oamenilor pe schimburi in asa fel incat, in aceasta peioada, sa nu existe neconcordante privind structura oamenilor pe posturi si a numarului de raspandiri. In acest fel, fiecare schim operativ,, pana aproximativ data de 20 aprilie, va beneficia de doar doua raspandiri. Ulterior datei de 20, acest efectiv va fi suplimentat cu cei care vor definitiva pregatirea. 

Problematica orelor suplimentare si a zilelor restante de concediu e destul de sensibila in conditiie in care majoritatea colegilor din schimburile operative nu au efectuat nici o zi de concediu din anul 2017 si, in plus, sunt "beneficiarii" si a unor sute de ore suplimentare nerecuperate cu timp liber. Pe langa acestia sunt si colegii soferi, restantieri in aceeasi proportie cu zilele de concediu neefectuate. 

In acest sens, incepand cu sfarsitul lunii mai 2018, vom solicita respectarea structurarii resursei umane pe schimburi, in asa fel incat noianul restantelor sa se diminueze semnificativ. Mai ales ca suntem printre primele penitenciare carora li s-au aprobat statele de functii, asa cum au fost convenite, mai exact pe necesarul real de personal. In fapt, aceasta structurare pe nevoile reale de personal a stat la baza incadrarilor masive din sursa externa. O munca sindicaliceasca sustinuta de un efort pe masura, convingerea factorilor responsabili din ANP fiind un deziderat pe care nu multi l-au finalizat cu succes. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu