marți, 10 martie 2015

Intentie buna sau decizie abuziva de lipsire de drept ?

De ceva timp urmarim prin presa reactii diverse vis-a-vis de o reglementare cuprinsa in Regulamentul de aplicare a Legii 254/2013 privind interzicerea pastrarii in locul de detinere al telefonului mobil. 

Avand in vedere multitudinea de argumente aduse in favoarea necesitatii pastrarii telefoanelor mobile in locul de detinere de catre personal, factorii decidenti la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor au convenit ca masura trebuie sistata, cel putin pana la finalizarea intentiilor acestora cu privire la acest aspect. 
In urma intalnirii avute cu reprezentantul SNLP, Adrian Neagoe, atat directorul general ANP, domnul Catalin BEJAN cat si directorul general adjunct, domnul Marian STANCOVICI, si-au exprimat punctul de vedere vis-a-vis de noua reglementare privind pastrarea telefoanelor mobile in locul de detinere. Din informarea transmisa de catre reprezentantul SNLP, reiese faptul ca se doreste o dotare a personalului cu telefoane de serviciu sau alte mijloace de comunicare care sa inlocuiasca telefoanele personale. In acest context, noua prevedere nu va fi aplicabila pana in luna decembrie a anului 2016 (cel putin din cele reiesite din declaratiile celor doi directori), urmand ca pana atunci, probabil, sa se initieze demersul punerii in aplicare a intentiilor declarate. 

Atasat - informare reprezentant SNLP, Adrian NEAGOE:
"Referitor la problema modificării Regulamentului de executare și interdicția intrării cu tf mobile personale în unitate am discutat cu dg și dga Stancovici și  am explicat poziția noastră. Se doreste o dotare a personalului cu telefoane de serviciu sau alte mijloace de comunicare care să înlocuiască telefoanele personale, pe model european. Având în vedere imposibilitatea implementării unei soluții în imediatul viitor, prevederea referitoare la telefoanele personale nu va fi aplicabilă pînă în decembrie 2016."

 Experienta activitatii sindicale cat si experienta vietii in general, ne conduc spre a avea o parere sceptica privind acest demers al ANP, in legatura cu telefoanele mobile ale angajatilor. O cale fireasca in acest sens, daca ar fi existat  intentii bune, ne-ar fi aratat ca masurile propuse ar fi fost declarate inainte de a fi "aruncate" intr-un articol dintr-un act normativ care va produce efecte imediat dupa aprobare si publicare. Personal, tindem sa credem ca "cineva" a considerat, ca printr-o astfel de masura scapa de strategia de implementare a unor masuri de prevenire a introducerii obiectelor interzise in penitenciar. Si cel mai simplu a fost sa adopte o masura in maxim doua randuri, netinandu-se cont si de impactul asupra personalului. Iar un impact deosebit de frustrant, este acela ca intreg personalul ANP este prezumat a introduce in mod ilegal telefoane mobile in penitenciar. Dureros de jenant. 

Tagma asta penitenciara chiar trebuie sa suporte o astfel de jignire ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu