miercuri, 4 martie 2015

Tichilesti: informare Consiliu de Comanda !

Astazi, 04.03.2015, a avut loc primul Consiliu de Comanda in noua formula manageriala a penitenciarului Tichilesti.

Prin intermediul unei astfel de informari, ce vizeaza aspectele discutate in cadrul Consiliului de Comanda, ne vom rezuma la cele legate de interesul personal, social si profesional al membrilor nostri de sindicat, alte detalii regasindu-se la avizierul unitatii dupa incheierea procesului verbal de sedinta. 

Referitor la dreptul decontului transportului cu ocazia efectuarii concediului de odihna, instiintam salariatii din Tichilesti ca vor beneficia de acest drept in ordinea cronologica depunerii cererilor de decont, iar SNLP prin reprezentantii sai vor urmari indeaproape aceasta regula. Avand in vedere ca la momentul actual au fost depuse simultan un numar foarte mare de cereri de decont, acest drept va fi distribuit in limita bugetului existent la aceasta data, urmamd ca efectuarea platilor restante sa aiba loc imediat cu alocarea de buget de catre ANP. 

In cadrul Consiliului s-a stipulat debitul aferent pagubelor produse de catre detinuti, debit preluat din anul 2013 pana in prezent, acesta fiind in cuantum de aproximativ 16.000 ron. Nimic nou referitor la sumele ce trebuiesc investite de catre sistemul penitenciar pentru acoperirea acestui debit in vederea reparatiilor, insa suma tinde sa devina progresiva de la an la an. Poate va intrebati ce legatura are acest aspect cu interesele noastre personale sau profesionale. Raspunsul este unul foarte simplu: reparatiile de pe urma distrugerilor provocate de catre detinuti in interiorul penitenciarului sunt suportate de catre acelasi capitol bugetar in care se regasesc si sumele aferente investiilor in conditii de munca. Pare paradoxal, insa aceasta este realitatea. In acest sens, s-a emis ipoteza ca toti cei care desfasuram activitati directe cu detinutii sa abordam aceasta problematica mult mai accentuat. Subiectul poate fi dezvoltat punctual.


Amintind de conditii de munca, incepand cu luna aprilie 2015, se va recurge la amenajarea celor doua p.p. ramase restante din acest punct de vedere. Initiativa este salutata si sustinuta indeaproape de structura noasra sindicala. Ne amintim cu totii perioada in care p.p. erau considerate ultimele locuri in care trebuia investit. Fara sa exageram cu autoaprecierea, am insistat temeinic pe aceasta chestiune inca de la numirea domnului Muscalu si a domnului Purcaroiu in functiile pe care le stiti, si ne-am bucurat de rezultatele obtinute. Apreciem ca si dupa ultimele schimbari la nivel managerial, ideea de a continua investitia in p.p. a ramas viabila.

Cu putin timp in urma s-au depus cereri pentru ocuparea unor functii. Toate cererile au fost discutate si avizate dupa cum urmeaza:
- persoanele care au solicitat ocuparea unei functii din afara sectorului unde-si desfasoara activitatea in prezent au primit aviz negativ din partea sefilor nemijlociti si aviz pozitiv din partea sefilor sectoarelor unde vor sa ocupe functiile respective. In acest sens, cererile respective vor fi transmise catre ANP pentru avizele de principiu.
- persoanele care au solicitat schimbarea functiei in cadrul aceluiasi sector de activitate, au primit aviz pozitiv iar avansarile vor fi efectuate incepand cu 1 aprilie, anul curent.

Odata initiat acest blog, vom recurge la informarea membrilor de sindicat cu orice ocazie in care vor avea loc Consilii de Comanda la nivelul penitenciarului Tichilesti.

2 comentarii:

  1. sa inteleg ca functiile de supraveghetor au fost aprobate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Toate functiie de supraveghteor au fost aprobate avand in vedere ca pentru acestea au fost depuse cereri de catre oameni care-si desfasoara activitatea in acelasi sector. Decizia directorului in acest sens, a fost deajuns.

    RăspundețiȘtergere