miercuri, 15 aprilie 2015

ANP renunţă la interdicţii !

Sursa: www.snlp.ro   

Alo, familia? Putem comunica. ANP renunta la interdictii

Captura de ecran din 2015.04.14 la 22.43.48

ANP a renunțat la interdicția păstrării în cadrul locului de deținere a  telefoanelor personale ale angajatilor. În încercarea de a rezolva o problemă serioasă și concretă, introducerea de telefoane mobile, Administrația Națională a Penitenciarelor a fost la un pas de a propune legiferarea unei prevederi abuzive îndreptate chiar împotriva propriilor angajați. 

Este vorba despre art 17 din proiectul Regulamentului de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal care prevedea interdicția păstrării telefoanelor mobile personale în cadrul locului de deținere. Practic, conform acestei prevederi, personalul care intra în serviciu trebuia să găsească o soluție de a depozita în afara unității telefoanele personale sau pur și simplu să le lase la domiciliu.


Avand in vedere reacția rapida si ferma a sindicatelor, reprezentanții administrației au temporizat inițial această măsură, în sensul includerii unui termen de implementare mai indepartat, respectiv data de 01.01.2017. SNLP a inițiat o consultare a partenerilor sindicali europeni din alte sisteme de penitenciare cu care SNLP întreține relații de colaborare referitor la problematica specifica domeniului nostru. 

Poziția SNLP precum și rezultatul consultării (niciunul dintre respondenti nu a confirmat existenta unei astfel de masuri restrictive) au fost puse la dispoziția Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor. 

Ca urmare a acestui demers, ANP a modificat și completat textul articolului în discuție, astfel încât interdicția păstrării telefoanelor mobile în locul de deținere operează numai cu privire la persoanele vizitatoare, acestea urmând a fi definite prin regulamentul privind măsurile necesare pentru siguranța penitenciarelor. Atașat răspunsul ANP la demersul SNLP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu