miercuri, 29 iulie 2015

Acte adoptate: rectificare bugetară, norme vouchere vacanţă !

Extras din informarea internă SNLP:
 
ORDONANȚE
 
1.    ORDONANȚĂ pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2015
2.    ORDONANȚĂ pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015
3.    ORDONANȚĂ pentru prorogarea unor termene prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri
4.    ORDONANȚĂ privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea unor acte normative precum şi unele măsuri de corelare legislative

Normele pentru aplicarea voucherelor de vacanță, aprobate de Guvern
28 Iulie



Strategia de privatizare a Societății Rompetrol Rafinare S.A. Constanța, aprobată de Guvern
28 Iulie


Noutăți în Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD)
28 Iulie


Guvernul aprobă noi reglementări privind descalificarea sportivilor în caz de dopaj
28 Iulie



FISA COMPLETA ACTE ADOPTATE:

2 comentarii:

  1. Am si eu o intrebare referitoare la sporul de studii superioare, am inteles ca exista o norma si anume agentul trebuie sa isi desfasoare activitatea in domenii corespunzatoare studiilor absolvite, stabilite prin ordin al ministrului justitiei, intrebarea mea este exista vreun tabel cu domeniile de activitate si specializarile respective actualizat? eu am gasit un tabel dar este din 2007. si a doua intrebare se va plati si sporul acesta dupa data de 10 august? Nu stiu daca mi-am postat intrebarea in categoria potrivita asa ca imi cer scuze pentru eventualele nemultumiri

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la data de 31 dec 2009 salariatii care obtineau o licenta in domeniul in care lucrau, beneficiau de un spor la salariul de baza. Cine a intrat cu sporul acesta in 2010 a mers in continuare cu el, cine a obtinut diploma dupa 1 ian 2010 nu l-a mai putut primi nemaifiind prevazut in legislatie. Noi insa suntem de parere ca sporul se poate acorda, baza de acordare constand in Legea 71/2015 care modifica OUG 83/2014, mai exact:

    Norma-cheie (legislatia tranzitorie anuala):

    În anul 2015, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat sau din instituţiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcţie similară în plată.

    Definirea normei-cheie realizata prin Legea nr. 71/2015

    Prin nivel de salarizare în plată pentru funcţiile similare se înţelege acelaşi cuantum al salariului de bază cu cel al salariaţilor având aceeaşi funcţie, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum şi sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplineşte aceleaşi condiţii de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.

    Cu acest consiuderent de acordare, daca situatia de neacordare va continua, cel mai probabil se va declansa procedura pe cale judecatoreasca.

    Cronologic, in 2012 se intentiona reorganizarea functiilor de agenti, in legea salarizarii urmand a fi prevazute functii pentru agenti cu studii superioare. Bineinteles ca a murit din fasa aceasta optiune ca si legea salarizarii dealtfel, aceasta fiind aplicata partial prin crearea de ordonante care au consacrat ultraactivitatea legilor vechi si normele pentru fiecare an. Dar cel mai important este ce am scris mai sus vis-a-vis de sporul de studii superioare.

    RăspundețiȘtergere