marți, 28 iulie 2015

Informare plată restanţe. Demersuri SNLP !

Captura de ecran din 2015.07.27 la 23.23.44Sursa: www.snlp.ro

Informari diverse. Demersuri SNLP. Buget, restante, norme, posturi, comisie disciplina ANP, inspectia muncii, asistenti medicali, amanari

Luni 27.07.2015 a avut loc o intalnire la nivel ANP cu ocazia careia SNLP a fost informat cu privire la faptul ca la rectificarea bugetara din data de 28.07.2015 cel mai probabil vor fi aprobate toate sumele solicitate pentru drepturile neacordate respectiv: norma de hrana, echipamentul, 100 de lei la reintegrare si medical, 75% pentru munca in sarbatori legale si repaus saptamanal, 50% misiuni speciale si spor de studii/doctorat. 

La salariul din 10 august se va plati doar norma de hrana actualizata si se intentioneaza de catre MJ si ANP ca pana la sfarsitul lunii august sa se achite in totalitate restantele printr-o solicitare de deschidere de credite speciala, totul depinzand de aprobarea Ministerului Finantelor. Aceasta simpla eventualitate nu poate fi de natura a suspenda demersurile SNLP in planul corectarii situatiei existente la acest moment in ce priveste drepturile salariale ale personalului.


Chiar si in perspectiva achitarii restantelor, amanarea nejustificat de mare a respectarii acestei obligatii a angajatorului va justifica actiunile sindicale care se vor stabili. Vrem banii cuveniti fie la salariul din august fie imediat dupa, in cel mai rau caz! Termenul de gratie in care vom asigura inca pacea sociala il vom decide in organele de conducere ale SNLP.

Avand in vedere faptul ca am fost sesizati de cativa presedinti de filiale cu privire la primirea in unitati a unei adrese care indica valoarea normei de hrana incepand cu data de 1 aug 2013 precizam faptul ca acest lucru nu se traduce prin actualizarea valorii normei incepand cu acea data ci cu data prevazuta in OUG 26/2015 (1 iulie 2015), legislatia fiind aplicata prin coroborarea normelor. Pana la emiterea OUG 26/2015 valoarea normei a fost plafonata la nivelul din 2009 prin legile anuale tranzitorii privind salarizarea bugetarilor. Ulterior (si nu retroactiv) emiterii OUG 26/2015 norma de hrana se va actualiza insa pentru se realiza acest lucru este necesara adresa susmentionata prin care se indica valoarea exacta a normei.

Tot astazi a avut loc intalnirea pentru deblocarea comisiei de disciplina din ANP unde s-a stabilit ca sedintele comisiei sa se desfasoare doar cu participarea celor 2 membrii sindicali (titulari sau supleanti), s-a decis desemnarea unui nou presedinte al comisiei, dar si a posibilitatii desemnarii mai multor membrii supleanti atat de sindicate cat si de ANP tocmai pentru eliminarea situatiilor aparute in functionarea vechii comisii. Se va proceda la consultarea sindicatelor cu privire la numirea noului presedinte (posibil dl Sorescu Valentin) si se vor transmite solicitari de desemnare a membrilor din partea sindicatelor. Inainte de desemnarea reprezentantilor proprii SNLP va cere asumarea in scris a regulilor discutate.

ANP a cerut SNLP printr-o adresa, pasuire de inca 15 zile pentru a rezolva trei dintre petitiile SNLP care vizeaza greselile comise de ANP in interpretarea regimului zilei de 29 iunie, revenire la adresa initiala si asumarea unor decizii in planul salarial. Inca gasim rezerve de toleranta, mai asteptam 15 zile apoi tragem linie si vedem cine merge la comisia de disciplina din MJ.

ANP raspunde la procedura prealabila depusa anterior de SNLP privind situatia asistentilor medicali care au absolvit studii superioare.

DMRU ANP a transmis o adresa privind perspectivele in planul ocuparii unor posturi vacante in perioada urmatoare. SNLP a formulat observatii apreciind adresa DMRU ca neclara. Reamintim si anuntul anterior conform caruia pe data de 5 august se vor analiza/aproba cererile de mutare inregistrate in acest moment la nivelul aparatului central. 

Cu privire la intalnirea pe Inspectia Muncii nu s-a reusit ajungerea la o concluzie finala privind atributiile celor doua structuri SSM si IM deoarece cele doua coordonatoare de structuri nu au avut o solutie comuna ci pozitii diametral opuse, in felul acesta s-a dispus constituirea unui grup de lucru din specialisti si pana la sfarsitul lunii august sa se prezinte propunerea finala pentru deblocarea situatiei.

2 comentarii:

  1. NU VREAU SA FIU RAUTACIOS DAR IN APRILIE NI S-A SPUS CA NU PRIMIM SPORUL DE 75, RESPECTIV 50% DEOARECE S-AU MUTAT FONDURILE IN TRIMESTRUL 3 SI 4. A VENIT TRIMESTRUL 3 DECI BANII SUNT TEORETIC, ORDINUL MINISTRULUI ESTE, ATUNCI CE SE MAI ASTEAPTA? DE CE NU SE PLATESC ORELE? CAND AU MUTAT BANII NU S-AU FACUT RECTIFICARI BUGETARE ACUM DE CE ASTEPTAM O EVENTUALA RECTIFICARE DACA BANII SUNT IN BUGET DIN APRILIE?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate. Fondurile au fost mutate in trim 3 si 4. pentru deblocarea acestora insa, trebuie asteptata rectificarea. Ambele sunt la pachet. Noi am dat termen 10 august pentru plata tuturor restantelor. In caz ca nu se va intampla asta, va exista probabil un termen de gratie din partea SNLP, cel mai scurt bineinteles de dupa 10 august. Daca vor demonstra ca ne respecta, vor munci 24 din 24 pentru urgentarea procedurilor legate de buget. In caz constrar, dpa cum am mai spus, va asteptam sa ne fiti aproape cand le vom transmite cate ceva de sub geamuri....

    RăspundețiȘtergere