joi, 20 august 2015

ANP - "Pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă!"

Captura de ecran din 2015.08.19 la 22.58.15În preambulul articolului preluat de pe www.snlp.ro, nu putem să nu ne exprimăm greaţa pentru o administraţie care tinde să depăşească limita proverbului din titlu. Ne întrebăm retoric, dacă răspunsurile la petiţiile de interes major pentru salariaţii din penitenciare înaintate de SNLP, aşteaptă puncte de vedere de la alte ministere, de la alte entităţi administrative, de ce să mai includem ANP în categoria structurilor de comandă când, de fapt, ne comandă alţii? Pe principiul proverbului şi a celor demonstrate de ANP cu privire la soluţionarea petiţiilor sindicale, admitem că, a fi manager de instituţie nu reprezintă o provocare profesională şi nici nu se emite pretenţia unor calităţi de excepţie în exercitarea atribuţiilor manageriale. 

Dacă SNLP şi-a exprimat intenţia de a scoate acest sistem penitenciar din întuneric (http://www.snlp.ro/_files/Adresa_ANP_17.08.2015_ultimatum_31.08.2015.pdf) nu înseamnă că acţiunea SNLP se desfăşoară în detrimentul interesului administrativ. Cu toţii realizăm că un sistem stabil instituţional, în care pacea socială survine ca urmare a transparenţei şi colaborării eficiente cu organizaţiile sindicale, contribuie la îmbunătăţirea condiţiei salariaţilor din punct de vedere al drepturilor şi al activităţilor prestate de către aceştia în interesul siguranţei naţionale. La momentul de faţă însă, realizăm că ANP se impune cu un soi de ambiţii personale şi de grup, pe care nu le putem cataloga decât ca fiind rele intentţii, în detrimentul intenţiei SNLP. Fapt pentru care, SNLP Tichileşti îşi asumă poziţia de susţinere a oricăror mişcări sindicale ce vor fi hotărâte de BEx al SNLP.

Mucles, ca v-am dat!  - articol preluat de pe www.snlp.ro

Legislatia impune un termen maxim de 30 de zile in care se raspunde la petitii. Prin urmare ANP a raspuns exact in 30 de zile la petitia SNLP nr. 334/20.07.2015 (ultimatumul stabilit pentru 10.08.2015).
Au preferat sa-si asume un miting si sa transmita un raspuns intentionat tardiv, dupa ce s-au vazut cu banii in cont. In egala masura cu tactica impingerii raspunsurilor la petitii sindicale de maxim si general interes, spre limita de termen sau chiar peste aceasta (prin amanari de raspuns asumate oficial), tot la limita maxima este si dispretul fata de proprii salariati, manifestat in greata cu care ANP isi prezinta realizarile strategice si financiare, raspunzand relaxat de genul "v-am dat, ce mai vreti?".
  
Da, draga ANP, aproape ca ne-ai dat in august ce trebuia sa dai in ianuarie. Da, domnule director general, asa e, munca suplimentara rezulta din specificul activitatii, culmea, dar precizarea asta nu tine loc de compensarea obligatorie prin lege. Aflam ca ANP ar fi facut demersuri pentru ocuparea posturilor vacante, insa am vrea sa le si vedem, macar pe hartie ca fizic tot fara rezerve intram in serviciu. Cat despre demersurile pierdute prin sertare ministeriale, suntem satui. Ne spuneti ca de doua luni si jumatate proiectul deciziei DG ANP pentru acordarea biletelor de odihna si tratament este la MJ (asteptand ce? sa treaca si anul 2015; mai facem economii), de peste o luna asteptati un raspuns pentru sporul de studii de la un initiator care nu exista al unei legi elaborata direct in Parlament si cam de atunci si pentru vouchere de vacanta.
Sa mai spunem de cand asteptam modificarea statutului special si a denumirii ocupatiei noastre? Poate mai trebuie amintit ca MJ a asteptat 3 luni pana a emis ordinul cu majorarile salariale si a facut-o numai dupa ce Primaria Bucuresti avizase mitingul care trebuia organizat in luna martie 2015 in fata sediului MJ. Un minister si o administratie care s-au specializat in asteptat raspunsuri, in explicat restante si in justificat neaplicarea legii... Si care apoi cu mandrie profesionala aclama virarea de bani in conturi. Multumim, sa traiti! Este o realizare!

Singurul lucru pe care si-l asuma barbateste ANP, in finalul raspunsului transmis (pct 12) este mentinerea unei furaciuni si anume pastrarea recomandarilor transmise prin adresa ANP nr. 42616/26.06.2015 care de fapt instiga unitatile sa incalce prevederile negociate cu MJ prin Acordul colectiv la nivelul grupului de unitati ANP, privind regimul zilei de 29 iunie (identic cu al zilelor de sarbatoare legala). Macar stim cum stam si ce avem de facut. Mai degraba respectam un abuz asumat barbateste decat un drept platit pe dupa colt sau un raspuns dat in termenul maxim. Nu putem trece cu vederea nici fraza de final in care aflam, domnule chestor de penitenciare, ca va mentineti inca interesul pentru problematica acordarii drepturilor personalului, promisiune care ne usureaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu