vineri, 14 august 2015

Protestele continuă! SNLP transmite un nou ultimatum MJ/ANP!

Extras din informarea internă a SNLP:

"Din start vreau sa spun ca eu personal si toti cei din BEx SNLP avem satisfactia unei misiuni indeplinite ca la carte.
 Acest lucru a fost posibil doar cu aportul, dedicatia si fermitatea presedintilor de filiale precum si a echipelor cu care s-au deplasat la Bucuresti." (Ştefan TEOROC - preşedinte SNLP)

In cursul zilei de astazi SNLP va transmite MJ/ANP un nou ultimatum pentru plata integrala a drepturilor restante - 31.08.2015

Toti membri SNLP vor purta in continuare banderole negre pana pe data de 31.08.2015 pentru 7 motive concrete:
  1. Ocuparea urgenta prin concurs a 1000 de posturi vacante
  2. Plata la zi a drepturilor salariale si de echipament
  3. Compensarea muncii suplimentare si solicitarea acordului SNLP pentru depasirea plafonului de 180 ore suplimentare anual
  4. Cresterea fondurilor alocate conditiilor de munca de la 0,5% din buget ANP la 10%
  5. Recastigarea zilei de 29 iunie furata de ANP personalului din penitenciare
  6. Emiterea de norme privind protectia salariatilor si despagubirile pentru risc (Legea nr 293/2004)
  7. Identitate profesionala (politist de penitenciare) - modificarea statutului special
Pentru data de luni 31 august 2015 SNLP va solicita avizarea unui mini-miting in fata ANP in limita numarului maxim de persoane pe care Comisia de la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti il va accepta pentru avizare favorabila (aprox 30 pers). Mini-mitingul va fi organizat in mod special, motiv pentru care BEx SNLP va incepe deja pregatirile.

La nivelul filialelor, in afara banderolelor negre care se poarta pana pe data de 31 august 2015 se recomanda presedintilor de filiala sa mentina contactul cu mass-media locala.

Pentru data de 31 august 2015 precum si pentru organizarea in continuare a strategiei SNLP, BEx SNLP este interesat de posibilitatea organizarii unor proteste locale sau regionale.

Functie de raspunsul la revendicarile noastre, SNLP va organiza actiuni sindicale in cascada, intentionandu-se deplasarea membrilor SNLP (de la toate penitenciarele) la fiecare filiala SNLP din tara. Nu conteaza ca suntem in fata intrarii in Penitenciarul Aiud de exemplu, cat timp strigam pentru drepturile noastre. Unitatile apropiate deplaseaza manifestanti la Aiud si asiguram participare si de la nivel BEx SNLP. Protestul local nu afecteaza activitatea dintr-o unitate si nici nu altereaza relatia dintre SNLP si conducerea unitatii respective daca aceasta este una buna.

Stefan Teoroc
Presedinte SNLP
Presedinte Federatia PUBLISIND

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu