miercuri, 28 martie 2018

Modificari la sporuri. Incadrare corecta a personalului

In data de 27.03.2018 s-a intrunit comisia tehnica de stabilire a sporurilor pentru fiecare loc de munca din cadrul CDBRT. Cu aceasta ocazie au fost facute unele modificari ale procesului verbal initial, in care s-au stabilit locurile de munca si personalul beneficiar al unor categorii de sporuri, pentru care s-au intocmit buletine de determinare. Pentru a intelege contextul general in care se stabilesc sporurile pe locurile de munca, in linii mari, trebuie sa cunoasteti faptul ca, sporuriule se stabilesc in urma unor buletine de determinare emise de catre institutii abilitate. 

Unitatea noastra face obiectul masuratorilor pentru sporul de antena si praf. Celelalte sporuri sunt specifice si decurg din acte normative cu caracter erga omnes gen legea salarizarii si acte subsecvente gen ordin de ministru al justitiei (in cazul nostru OMJ 399). Trebuie avut in vedere faptul ca ordinul de ministru este abrogat dar ultractiveaza pe fondul preluarii de la an la an a normelor in ordonante de urgenta care reglementeaza salarizarea pentru anul in curs. Si asta se intampla din 2010. Nu intram in explicatii tehnice ca ne-am pierde pe drum. 

Important e de stiut ca ieri, in cadrul comisiei tehnice de stabilire a sporurilor, s-a decis ca personalul care desfasoara activitati in posturile de control (spc si dupa definitivare si aspc) sa beneficieze pe timp de zi de sporul de praf in locul sporului de supraveghere exterioara iar noaptea sa ramana cu sporul de supraveghere exterioara pe considerentul ca postul de control este asimilat postului de paza. 

Noi spunem ca un post de control ramane totusi post de control inclusiv pe timp de noapte, asimilarea atributiilor unui post de paza fiind un surplus al activitatii de baza. Iar considerentele se vad din avion avand in vedere ca discutam despre niste sporuri care se stabilesc pe locul de munca si nu pe atributii. Mai explicit, se stabilesc pe spatiul unde se desfasoara activitatea si nu functie de atributiile din fisa postului. Ramane de clarificat insa pentru o data ulterioara. 

In legatura cu modalitatea de acordare a sporurilor, ne mai confruntam cu o situatie destul de delicata in care sunt vizati colegii de la cabinetul medical. Dar vom trata subiectul pe larg intr-un articol viitor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu