vineri, 27 aprilie 2018

Cum parasesc neuronii garnizoana creierului. Disciplina sau abuz? Partea II-a

Ramanem in zona procedurii de parasire a garnizoanei, continuand in cea de-a doua parte si cu celelalte aspecte inserate, spunem noi, la o maniera nejustificata si cu tendinta de abuz. Daca in prima parte ne-am oprit la litera f) privind avizul sefului de structura, continuam cu litera g) alin (1) al articolului 6 din proiectul de modificare a RSLD si avansam aceeasi motivare privind adaugarea in acest alineat a frazei "in corelare cu necesitatea reala de indeplinire a unor atributii operative care nu pot fi atribuite decat personalului specializat":

g) aprobarea sau neaprobarea directorului. Neaprobarea se motivează, ţinând seama de prevederile alin. (1), in corelare cu necesitatea reala de indeplinire a unor atributii operative care nu pot fi atribuite decat personalului specializat, ................ ;

Continuam cu alineatul (3) in care se insereaza un "poate", lasand loc atat pentru aprobarea parasirii cat si pentru neaprobare ((3) În funcție de situația operativă, directorul locului de deținere poate aproba părăsirea localităţii de domiciliu sau de reşedinţă ......). Eliminarea conditionalitatii impusa de cuvantul „poate” determina o situatie certa, ne neinterpretat, presupunand ca 1/3 din personalul unitatii este un raport desprins din analiza obiectiva a structurilot de specialitate din aparatul central. Cel putin asa credem.

(4) Părăsirea localității de domiciliu sau de reşedință se realizează numai după aprobarea directorului locului de deținere.
Alineatul (4) este introdus pentru a masca in mod abuziv eventualitatea unui refuz al parasirii localitatii de domiciliu sau de resedinta pentru un salariat. Introducerea sub forma unui alineat distinct care precede alte trei alineate, ca valoare juridica surclaseaza alineatele anterioare. Mai mult, refuzul aprobarii de catre directorul unitatii nu este conditionat de o motivare, tendinta abuzului de drept fiind prezumata prin acest alineat. Ca atare, consideram ca trebuie eliminat in totalitate.

Schimbarile nu se opresc aici.Vom reveni si cu alte prevederi ce se vor modificate/adaugate in RSLD, in urmatorul articol poate cel mai de prost gust incercare de instituire a unei reguli.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu