marți, 17 aprilie 2018

Oameni si functii. Repartizarea pe schimburi operative


Astazi a avut loc sedinta privind distribuirea agentilor in cadrul schimburilor operative, ocazie cu care am constatat ca, in prima faza, pana la definitivarea si celor 12 colegi inca debutanti, fiecare schimb va beneficia de un numar de 4 raspandiri. In principiu, s-a tinut seama de solicitarile fiecaruia, functie de schimbul unde s-a integrat pe parcusrsul orelor de practica. Ca atare, incepand cu data de astazi, asa cum au fost anuntati, coilegii cooptati in cadrul schimburilor isi vor incepe activitatea cu ziua in care schimbul respectiv este planificat in serviciu. 

Ca reprezentanti sindicali, poate ar fi facut deliciul publicului sa prezentam picanteriile unei astfel de sedinte insa, asa cum am obisnuit, ne respectam reciproc si orice alte discutii le punem pe seama celor constructive, indiferent de natura acesteia. Nu putem insa sa ignoram ca la o concluzie finala nu am ajuns. Pentru faptul ca, inca mai sunt agenti care urmeaza a fi alocati schimburilor dupa finalizarea perioadei de debutanti.

Asta pe de o parte. Pe de alta parte, inca se mai consulta dex-ul in privinta principiilor care stau la baza unor decizii privitoare la numirea pe anumite functii si a celor care stabilesc ca anumite functii pot fi blocate pe considerentul ca vor fi scoase la concurs din sursa externa. Desi, in actuala conjunctura legislativa care limiteaza organizarea de concursuri cu incadrare pe aceeasi anvelopa bugetara, nu stim cat de fezabile sunt astfel de decizii. In prima faza o punem pe seama unei perdele de fum, pentru a nu recurge la unele interpretari la care unii isi imagineaza ca nu ne gandim. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu